Praten over mensenrechten

Ken je dat gevoel? Aan de keukentafel of bij de barbecue wordt er gediscussieerd over situaties in het dagelijkse leven. Er wordt een straffe, grappende opmerking gemaakt over deze of gene maatregel, gevolgd door wat gemonkel. Je durft niet openlijk te reageren want je weet dat dit kan uitmonden in een laaiende ruzie waar er niemand luistert naar andermans mening.... Of in de supermarkt, bij de kapper,... vang je een gesprek op met een racistische inslag. Je vraagt je af of je de discussie aangaat. Uiteindelijk besluit je het niet te doen want je weet hoe het gesprek zal verlopen.

Onze oproep: blijven praten!! Via deze link vind je alvast een tiental tips die je daarbij kunnen helpen. Wij stimuleren de dialoog vanuit het brede mensenrechtenkader en willen daarmee klassieke breuklijnen in de samenleving overstijgen.

Daarnaast bieden we ook een workshop aan waarbij we in groep bespreken hoe we ‘typische’ welles-nietes discussies op een duurzame manier een andere wending kunnen geven. Nee, we willen niet iedereen overtuigen van ons grote gelijk. We willen wel een constructief gesprek.

Gedurende anderhalf à twee uur gaan we aan de slag met cases, kan iedereen zijn eigen inbreng doen en bekijken we hoe we over mensenrechten kunnen blijven praten.